Vries M J de 06-21551076: Kosten & Prijzen beste spoed Tandarts voor nieuwe tanden, openingstijden praktijk tijdens weekenddienst. Angst voor verdoving. centrum revieuw wel of geen CZ vergoeding?
Het is begrijpelijk dat er vaak vragen zijn over welke behandelingen wel of niet vergoed worden door verzekeraars en welke verzekering de patiënt heeft afgesloten. Om u te helpen, hebben we een kort en informatief artikel voor u samengesteld.
Het is belangrijk om te weten dat vergoedingen voor tandheelkundige behandelingen verschillen per verzekeraar en per verzekeringsplan. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen en dekking van tandheelkundige behandelingen.
Hieronder vindt u een aantal veelvoorkomende verzekeraars en algemene informatie over tandheelkundige vergoedingen:
✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk Tandartsverzekering in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!
CZ: CZ biedt verschillende tandartsverzekeringen aan, variërend van basis tot uitgebreide dekking. De basisverzekering vergoedt alleen de meest noodzakelijke tandheelkundige behandelingen, terwijl uitgebreide verzekeringen ook esthetische behandelingen en orthodontie dekken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van CZ.
Ohra: Ohra biedt verschillende tandartsverzekeringen aan, variërend van basis tot uitgebreide dekking. De basisverzekering dekt alleen de meest noodzakelijke tandheelkundige behandelingen, terwijl uitgebreide verzekeringen ook esthetische behandelingen en orthodontie dekken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Ohra.
ONVZ: ONVZ biedt verschillende tandartsverzekeringen aan, variërend van basis tot uitgebreide dekking. De basisverzekering dekt alleen de meest noodzakelijke tandheelkundige behandelingen, terwijl uitgebreide verzekeringen ook esthetische behandelingen en orthodontie dekken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van ONVZ.
Nationale Nederlanden: Nationale Nederlanden biedt verschillende tandartsverzekeringen aan, variërend van basis tot uitgebreide dekking. De basisverzekering dekt alleen de meest noodzakelijke tandheelkundige behandelingen, terwijl uitgebreide verzekeringen ook esthetische behandelingen en orthodontie dekken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nationale Nederlanden.
Houd er rekening mee dat dit slechts algemene informatie is en dat de exacte dekking per verzekeraar en verzekeringsplan kan verschillen. Wij raden u daarom aan om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen en dekking van tandheelkundige behandelingen.
✅ TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt )
Vergelijk Tandartsverzekering in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!
Kaakfysio- en Manuele therapie
Wat wij doen:
Orofaciale fysiotherapie
Uw orofaciaal fysiotherapeut is een fysiotherapeut-specialist die bij uitstek is geschoold op het gebied van het bewegen van de kaak. Daarom is hij bij kaakklachten uw adviseur en behandelaar bij uitstek. Het kaakgewicht is één van de belangrijkste gewrichten in ons lichaam. De kaakspieren zorgen ervoor dat de onderkaak beweegt en maken dat we kunnen bijten, slikken en kauwen, maar ook spreken, zingen, blazen, geeuwen, lachen en zoenen.
Spieren en gewrichten die niet goed functioneren kunnen last veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn pijnlijke en vermoeide kauwspieren, een beperkte mondopening of uitstralende pijn tot in het hoofd, de nek en de schouders. Ook kunnen er kaakgewrichtsgeluiden optreden zoals knappende of schurende geluiden bij het openen en sluiten van de mond. Over het algemeen zijn kaakgewrichtsklachten meer vervelend dan gevaarlijk . Vooral het afbijten en kauwen van voedsel, tandenpoetsen en gapen gaat bij dit soort klachten niet zo goed.
De meest voorkomende oorzaak van kaakklachten is verkeerde mondgewoonte zoals klemmen, tongpersen en knarsen. Hierdoor raken de kauwspieren overbelast en vermoeid, wat kan leiden tot pijn in de kauwspieren en kaakgewrichten.
De behandeling zal veelal bestaan uit het geven van adviezen m.b.t. het bewust worden en verminderen van mondgedrag, het ontspannen van kauwspieren met behulp van (huiswerk-)oefeningen.
De orofaciaal fysiotherapeut werkt samen met huisarts, tandarts, orthodontist en medisch specialist zoals kaakchirurg, KNO-arts en neuroloog.
Manuele therapie
De manueel therapeut is de fysiotherapeut- specialist die bij uitstek is opgeleid om functiestoornissen in de wervelkolom te analyseren en te behandelen. Overbelasting van nekgewrichten en nekspieren kan leiden tot pijnklachten soms uitstralend naar het hoofd en aangezicht. Het is dus erg belangrijk goed de primaire bron van de pijn op te sporen.
Uw erkend fysiotherapeut-specialist is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Orofaciale Fysiotherapie (NVOF) en de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)
Openingstijden:
Maandag : 13:30 - 18:00
Dinsdag : gesloten
Woensdag : gesloten
Donderdag : 13:30 - 18:00
Vrijdag : gesloten
Zaterdag : gesloten
Zondag : geslotenService:
24 x 7 telefonisch bereikbaar, Alleen op afspraak
Toegankelijkheid:
Lift aanwezig, Toegankelijk voor rolstoelen
Therapievorm:
Bewegingstherapie, kaakfysiotherapie, Massagetherapie, orofaciale fysiotherapie
Type:
fysiotherapeutisch
Specialismen:
Manuele therapie, Orofaciale fysiotherapie, orofaciale (kaak)fysiotherapie
Werkomgeving:
Particuliere praktijk
Aangesloten bij / Certificering:
KNGF / NVOF / NVMT